Sunday, June 24, 2007

PADUREA SNAGOV,Flora,Fauna

Padurea Snagov


Elementul turistic cel mai important din zona de agrement Snagov Parc il constituie padurea, un rest al codrilor Vlasiei ce apartine padurii de sleau.
Amenajata sub forma de parc, cu numeroase alei asfaltate sau acoperite cu pietris, ce se strecoara pe sub arbori umbrosi, aceasta padure are o suprafata de 1470 hectare.
Alaturi de lacul Snagov, si padurea are caracter de rezervatie pentru protectia si conservarea unor specii floristice rare si pentru cresterea vanatului.

Flora si fauna
Datorita plantarilor relativ recente, multi dintre arborii padurii Snagov sunt formati din doua sau mai multe generatii, ceea ce mareste valoarea estetica a padurii. Sunt numeroase exemplarele de stejari, frasini si tei monumentali, care ating diametre de 80-100 cm si inaltimi de peste 30 de metri. Printre arborii masivi se dezvolta tufisuri de alun, catina, lemn cainesc si soc, iar primavara infloresc ghioceii, brandusele si brebeneii, margaritarul si crinul de padure.
In partea de est, in apropiere de lac, apar ca o curiozitate botanica, exemplare mature de fag. Tot ca o curiozitate trebuie privita prezenta catorva goruni, care se afla aici, cu mult in afara zonei lor obisnuite. De altfel, pe malul lacului, o mare parte a padurii de fag a fost delimitata ca "zona stiintifica", restrictiva pentru accesul vizitatorilor.
Caprioare, cerbi lopatari, pisici salbatice, fazani, potarnichi pot fi gasiti in rezervatia cinegetica.
O mare varietate de pasari populeaza din plin padurea Snagovului, printre ele aflandu-se cintezoii si pitigoii, privighetorile, porumbeii salbatici si turturelele.
Primavara si toamna se opresc aici din calatoria lor spre tari mai calde, in locurile mai umede, sitarii si becatinele.

No comments: